SOOPLE logo

 

“Wij werden geconfronteerd met twee uitdagingen; we groeiden te hard, waardoor er teveel werk bij de eigenaren kwam te liggen én de verantwoordelijkheden waren niet expliciet gemaakt, waardoor het onduidelijk was wie waar precies verantwoordelijk voor was. De reden dat wij met zelfmanagement aan de slag wilde gaan was, om de twee uitdagingen op te lossen én dat het de waarde van de organisatie vergoot, het schaalbaarheid mogelijk maakt en het tijdswinst oplevert.

Wij kwamen met SOOPLE in contact en hebben samen gekeken naar het traject en de resultaten die de implementatie van zelfmanagement op moest leveren. Dit traject sprak ons aan, omdat SOOPLE de overgang naar zelfmanagement op drie verschillende niveaus pakt, namelijk: de mindset, principes en methode. SOOPLE kiest daarbij niet zomaar één vaste aanpak, maar kijkt wat het best bij de organisatie past.

Het traject met SOOPLE heeft ons veel opgeleverd. Als eerste is de waarde van de organisatie is verbeterd, aangezien we veel meer werken met meetbare targets, de structuur van de organisatie is duidelijk en er transparantie in de organisatie aanwezig is. Als tweede is er meer betrokkenheid bij de organisatie. Iedereen weet precies waar die verantwoordelijk voor is en weet wat zijn rol bijdraagt aan de purpose van de organisatie. Dit zorgt er ook voor dat er veel draagvlak is voor onze purpose. Als derde heeft het ons tijdswinst opgeleverd doordat we slimmere manieren van overleggen hebben. Hierdoor hebben we als eigenaren meer tijd voor strategische doelen en we hebben geld bespaard op management kosten. Als laatste heeft het openheid binnen onze organisatie opgeleverd. We communiceren meer en beter met elkaar en zijn beter in staat om feedback te geven en te ontvangen.

Wij raden SOOPLE aan om zelfmanagement tot in perfectie in te voeren. Gedurende het traject hebben we regelmatig samen gezeten om het traject steeds verder aan te scherpen. Het is prettig dat SOOPLE niet vasthoudt aan één aanpak en daadwerkelijk kijkt wat de organisatie op dit moment nodig heeft. Wij hebben tijdens dit traject veel plezier met SOOPLE gehad, omdat de begeleiding laagdrempelig en informeel was. Dit paste precies bij onze organisatie. SOOPLE heeft naast zelfmanagement ook veel toegevoegde waarde op het gebied van Sales en Scrum. Onze Sales afdeling heeft hier ook de vruchten van geplukt.”

Yme Sake Boonstra – DJ Company
(DJ huren voor jouw feest)

Benieuwd hoe Soople uw organisatie kan verbeteren?

Vraag een quickscan aan

Benieuwd hoe Soople uw organisatie kan verbeteren?

Vraag een quickscan aan
Open chat