SOOPLE logo

“Wij hebben SOOPLE ingeschakeld omdat wij onze mensen meer wilde stimuleren om zelf na te denken over de manier waarop de processen binnen onze organisatie ingericht zijn. Daarbij was onze uitdaging ook om de mensen meer verantwoordelijk te geven in dit proces. De vraag die wij aan SOOPLE stelden was: “Hoe doorbreken wij de hiërarchie en stimuleren wij onze medewerkers om meer verantwoordelijkheid te nemen?”

SOOPLE heeft een goede kijk op het aanpakken van dit soort vraagstukken. SOOPLE weet op de verschillende organisatieniveaus te coachen en weten waar ze het over hebben. Hierdoor kunnen ze goede ondersteuning leveren. Wij waardeerden de laagdrempeligheid van SOOPLE tijdens de samenwerking én implementatie manier van SOOPLE. SOOPLE had door dat ‘gewoon starten’ bij onze afdeling paste en heeft hierop goed ingespeeld. De afdeling pikte hierdoor snel de nieuwe methode op.

Sinds dat wij met SOOPLE Self-Management zijn gaan werken merken wij drie verbeteringen. Als eerst zien wij dat de afdeling zich meer bewust is van de verantwoordelijkheden. Als tweede hebben wij een efficiëntere manier van overleggen gekregen, die ons aanzienlijk veel tijd bespaart. Ten derde merken wij ook dat de efficiency van de afdeling toeneemt. Er wordt beter nagedacht over de prioriteiten van het werk én de mensen worden uitgedaagd om hun werk zo goed mogelijk uit te voeren. Onze volgende stap is om samen met SOOPLE te kijken naar andere tools die ingezet kunnen worden om de implementatie van SOOPLE Self-Management te versnellen.

Wij raden SOOPLE aan voor vraagstukken die betrekking hebben op het beter inzetten van de talenten en kwaliteiten van medewerkers, om eigenaarschap in de organisatie te stimuleren en natuurlijk het implementeren van zelfmanagement.”

 

Emile Bourquin – Ymere

Benieuwd hoe Soople uw organisatie kan verbeteren?

Vraag een quickscan aan

Benieuwd hoe Soople uw organisatie kan verbeteren?

Vraag een quickscan aan
Open chat