SOOPLE logo

Ontdek creatieve oplossingen in slechts 2 tot 5 dagen

Het Probleem: Langdurige Processen

Wellicht herken je dit: Het duurt ontzettend lang om iets voor elkaar te krijgen. Je heb een voorstel gemaakt waar iedereen zijn mening over moet geven en voor je weet ben je weken verder voordat je überhaupt aan de slag kan. Daarnaast is het team verdeeld over hoe het aangepakt moet worden en wordt het eindresultaat maar magertjes. En als het eenmaal klaar is, blijkt het ook nog niets eens zo goed te werken.

De Oplossing: Design Sprint

Een Design Sprint zorgt voor snelheid, commitment, creatieve en geteste oplossingen in 2 tot 5 dagen!

Snelle Resultaten

Onze Design Sprint workshops, variërend van 2 tot 5 dagen, bieden een gestructureerde aanpak voor snelle, kwalitatieve resultaten.

Team Commitment

Door met een zelfgekozen team van circa 6 leden te werken, verzekeren we ons van doelgerichte vooruitgang en betrokkenheid bij elke stap.

Creatieve Benaderingen

We graven dieper naar creatieve oplossingen, startend bij het doel en eindigend met een breed scala aan innovatieve ideeën.

Geteste Oplossingen

In de uitgebreide variant bouwen en testen we prototypes met echte gebruikers, om zo gerichte feedback te verzamelen.

Lijkt dit jouw interessant?

Neem dan contact op zodat we samen kunnen kijken hoe een Design Sprint kunnen organiseren voor jouw uitdaging.

Wanneer kan je een Design Sprint inzetten?

Een Design Sprint is voor alle problemen, uitdagingen, project, e.d. waar een interactie plaats vind met een mens. Dit kan dus een proces zijn, een product, een marketing campagne, een bedrijfsidee, een gedeelte van een website, een app, een cursus, een gesprek, een presentatie, etc. Eigenlijk alles wat je kunt ontwerpen en bedenken voor een mens. De kracht van een Design Sprint zit namelijk in dat je het kunt testen of valideren met echte gebruikers in een korte tijd.

Hoe ziet een Design Sprint workshop eruit?

 1. Kick-off
  Als eerst doen we een kick-off met alle deelnemers zodat we een goed beeld kunnen krijgen en de workshop goed kunnen vormgeven. Alhoewel een Design Sprint een vast structuur heeft, passen we de workshop vaak een klein beetje aan zodat het perfect aansluit bij de vraag. Bijvoorbeeld, als een groep totaal nieuw is met een Design Sprint, dan zullen we iets meer tijd nemen voor bepaalde dingen dan als een groep een Design Sprint al een paar keer heeft gedaan.
 2. Workshop 1: Alignment
  De eerste workshop ronde is om samen te ontdekken en vast te stellen wat nu echt het probleem is wat we willen oplossen. Dit is een super belangrijke stap voor de rest van de workshops omdat in deze workshop de basis wordt gelegd voor de rest.
 3. Workshop 2: Oplossingen
  In de tweede workshop gaan we aan de slag met oplossingen bedenken, deze workshop is aardig intensief, maar er worden wel echt concrete stappen gezet. Het is altijd fantastisch om te zien welke verschillende dingen hier allemaal tevoorschijn komen.
 4. Workshop 3: Uitwerken
  In de derde workshop gaan we kiezen wat de beste oplossing is, dat kan 1 zijn maar ook een combinatie van meerdere oplossingen. Samen gaan we deze oplossing helemaal uitwerken zodat het helemaal duidelijk is wat de daadwerkelijk oplossing is.
 5. Prototype en Testen
  Naar aanleiding van het uitgewerkte oplossing kan er een prototype gemaakt worden. Dit kunnen wij doen, maar in overleg kan dit ook gedaan worden door het team zelf of kunnen we een externe partij uitnodigen. Tegelijkertijd gaan we gebruikers uitnodigen om het prototype te kunnen testen.

Wat levert een Design Sprint op?

Elke stap zullen wij documenteren, zodat de resultaten worden vastgelegd. Zelf houden we niet van wollige en lange adviesdocumenten, dus we doen dit kort en krachtig. Je krijgt:

 • Een lange termijn visie die je kunt delen met het team en andere stakeholders
 • Je krijgt een verzameling met allemaal ideeën en uiteraard het uitgewerkte idee
 • Je krijgt de resultaten van de gebruikerstesten
 • Je krijgt een super toffe en energieke tijd samen met je team, dat ook weer zorgt voor teambuilding

Lijkt dit jouw interessant?

Neem dan contact op zodat we samen kunnen kijken hoe een Design Sprint kunnen organiseren voor jouw uitdaging.

Ervaren en gecertificeerde facilitator

Bij SOOPLE faciliteer ik, Gert Timmerman, alle Design Sprints. Een aantal jaar geleden ben ik begonnen om deze te faciliteren vanuit het boek. Na de eerste Design Sprint was ik zo verbaast hoe krachtig de Design Sprint is en wat je allemaal kunt doen in korte tijd en tegelijkertijd een super toffe tijd hebben, dan ik me verder gaan specialiseren. Ik heb toen een 2 daagse cursus ‘Design Sprint Facilitator’ cursus gevolgd. Later ben ik workshops zo leuk gaan vinden dat ik een uitgebreide cursus heb gevolgd bij de makers van de Design Sprint 2.0 versie. In Januari 2024 heb ik ook nog eens een 2 daagse cursus gevolgd bij de maker van de originele Design Sprint, genaamd Jake Knapp, over de ge-update versie.

Open chat