SOOPLE logo

Voor alle branches en opleidingsniveaus, voor afdelingen én voor complete organisaties.

De logische vraag die wij vaak krijgen is: ‘ja maar, zelforganisatie werkt toch niet voor iedereen, want…’. Dat dachten wij ook, maar niets is minder waar. Wij hebben opdrachtgevers in verschillende branches ondersteund. Van Riskmanagement afdelingen van banken tot online-sales organisaties. Van zorginstellingen tot uitgeverijen. Van organisaties met hoogopgeleide mensen tot organisaties met verschillende opleidingsniveaus. Zelforganisatie werkt bij delen van de organisatie óf bij de gehele organisatie. Meestal starten we met een aantal pilotteams om samen te ontdekken hoe jullie proces verloop, voordat we samen met de hele organisatie aan de slag gaan.

Gave leiders

Wat je nodig hebt, is een leider die snapt dat betrokkenheid van medewerkers de sleutel is tot duurzaam succes voor de organisatie. Dat vertrouwen, transparantie en verantwoordelijkheid de basis zijn van die betrokkenheid. Een leider die ziet dat de wereld en de mindset van mensen echt verandert, die de veranderingen herkent die de organisatie bedreigen. Een leider die gelooft dat het besturingssysteem van de organisatie er is om de purpose van de organisatie te realiseren en niet alleen om de top van de piramide te beschermen.

Typen organisaties

Typen organisaties waar wij succesvol zelfsturing hebben geïmplementeerd:

  • Snelgroeiende organisaties
    Door de snelle groei komt veel druk te liggen op de mensen in de organisatie. Door die druk ontstaat onduidelijkheid over wie waar verantwoordelijk voor is. Door deze onduidelijkheden blijven werkzaamheden liggen. De organisatorische transparantie van SOOPLE Self-management heeft hen daarbij geholpen.
  • Organisaties waarbij de groei achterblijft
    Management Teams (MT’s) die overbelast zijn, worden vaak de belangrijkste vertrager van hun eigen groei. Er liggen teveel beslissingen die alleen het MT kan nemen.  Dit zorgt ervoor dat zij niet meer aan hun strategische en tactische werkzaamheden toekomen. Meer autonomie lager in de organisatie, heeft hen geholpen een deel van die beslissingen door medewerkers te laten nemen.
  • Organisaties die jong talent willen aantrekken
    Veel organisaties hebben moeite om de juiste young professionals aan zich te binden. Door bij strategische vraagstukken meer te denken vanuit het perspectief van de medewerker wordt de organisatie steeds aantrekkelijker voor deze young professionals. Zelfmanagement stelt de medewerker centraal en geeft deze de ruimte om mee te denken over strategische vraagstukken. Zo wordt je organisatie aantrekkelijk voor de nieuwe generatie medewerkers.

Herkenbaar? Neem contact op en ontdek wat wij voor jullie kunnen betekenen.

Open chat