SOOPLE logo

Drie niveaus van veranderen

Als we het over veranderingen hebben, dan wordt er in onze optiek teveel gepraat over technische of methodische oplossingen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: ‘ERP implementeren’, ‘Scrum implementeren’ of ‘Lean implementeren’. Waar het echt om gaat is waarom we dit willen. Willen we Lean implementeren of willen we structureel meer waarde creëren voor onze klanten? Lean is in dit voorbeeld de methode en het ‘structureel meer waarde creëren’ is de mindset. Wij willen op beide niveaus wat veranderen.

We hebben gezien dat als we alleen op mindset niveau iets willen veranderen, dat de verandering vaak heel langzaam verloopt. Als we alleen op methode-niveau veranderen, dan zien we dat de verandering zelden duurzaam is. Van alle bedrijven die starten met het implementeren van alleen Lean, is er slechts 10% in staat om er een duurzaam succes van te maken.

Daarom kijken we met behulp van de volgende drie niveaus naar het creëren van wendbare organisaties.

Mindset, Principes en Methode

  • De Mindset

Op dit niveau kijken we naar wat je nu écht met elkaar wilt bereiken en welke fundamentele mindset-shift is hiervoor nodig. Welk gedrag hoort bij deze niveau mindset en hoe vertaal je dat naar purpose, waarden en strategie.

  • Principes

We vertalen de shift in de mindset naar een aantal strategische principes waar je dagelijks mee bezig bent. We gaan samen met jou ervoor zorgen dat iedereen in de organisatie de betekenis en de toegevoegde waarde van die principes begrijpt en ervaart.

  • Methode

Deze mindset en principes geven wij vorm in verschillende methodes. Enkele van deze methodes zijn ScrumLean en Holacracy. Samen met jullie onderzoeken we welke methode of onderdelen ervan het best bij jullie past.

Als je hier eens een keer over wilt sparren, laat het ons dan weten. We vinden het ontzettend leuk om onze ervaringen met je te delen en om samen met jou te ontdekken welke aanpak het beste werkt voor de doelen die je wilt bereiken. Onze ervaring leert dat dit je altijd wel een paar nieuwe inzichten oplevert. We kijken er naar uit om met je in contact te komen.

Ontdek welke van onze diensten bij jullie past.

Open chat