SOOPLE logo

Organiseer het werk in plaats van mensen

Iedereen ziet dat de wereld in een snel tempo verandert. De verwachtingen van mensen met betrekking tot organisaties zijn afgelopen jaren toegenomen. Door deze verwachtingen zijn de organisaties genoodzaakt om hier op in te spelen. De oude organisatiestructuren belemmeren organisaties om in te spelen op de veranderende omgeving. Waar hiërarchie en controle tien jaar geleden veel waarde toevoegde, is dat op dit moment anders

We zien steeds vaker dat hiërarchie en controle de vertragende factoren zijn om veranderingen snel en adequaat door te voeren. Hiërarchie en controle geven ons een gevoel van veiligheid en zekerheid, maar het kost ook ontzettend veel tijd, geld en energie.

Expliciet maken van verantwoordelijkheden

We geloven dat het veel logischer is om het werk dat moet gebeuren te organiseren, in plaats van mensen die het werk uitvoeren. Wij geloven dat de betrokkenheid en eigenaarschap van medewerkers afnemen als er iemand verantwoordelijk is voor het controleren en beslissen voor deze medewerkers. Waar we in geloven, is het expliciet maken van verantwoordelijkheden in de organisatie. Op deze manier ontstaat transparantie over enerzijds wie waar mee bezig is en anderzijds hoe de zaken ervoor staan.

We helpen je als ondernemer op een veilige manier de verantwoordelijkheden dieper in de organisatie te beleggen. We helpen je op twee manieren:

  • Het moet veilig zijn voor jou als leider of ondernemer. Je hoeft niet wakker te liggen dat er grote strategische beslissingen zonder jouw input worden genomen.
  • Het moet veilig zijn voor medewerkers. Medewerkers moeten zich gesteund voelen om daadwerkelijk verantwoordelijkheid te nemen, zodat zij de ruimte pakken die zelfmanagement hen biedt.

Wil je weten hoe dit bij jullie organisatie mogelijk is en wat dat voor jullie zou betekenen? Neem dan contact met ons op!

Benieuwd hoe jullie organisatie verbeterd kan worden?

Neem vrijblijvend contact op

Benieuwd hoe jullie organisatie verbeterd kan worden?

Vraag een quickscan aan

Open chat